Dag 5 d. 26/1 Dave & Daves Costa Rica Nature Park

Formiddagen startede med hotellets fugle.

Herefter gik vi en tur uden for hotellet i noget delvis regnskov og græsmark. Her var vi heldig at møde 2 eksemplarer af Broad-billed Motmot lidt fra hinanden, som var meget tålmodige med fotografer. Vi så dem faktisk ikke flyve væk. En af mine ønskefugle. Vi så også Strawberry Poison Dart Frog også kendt som Blue Jeans Poison Frog og lidt sommerfugle.

Efter denne tur tog vi ud til Dave & Daves Costa Rica Nature Park. Det lå heldigvis tæt på hotellet.

Det var far og søn, der i 1983 havde startet det hele op fra bunden fra en kaffeplantage og plantet det til, så regnskoven kom frem igen. De havde nogle foderpladser og ellers gik vi en tur med Dave senior. Han havde meget interessant at fortælle, men nogen gange gik det lige lovlig langsomt fremad til min smag, men han var meget vidende. Første stop var ved en skjult foderplads:

Næste stop var hos kolibrierne. I stedet for de orange kolibri-feeders var der sat blomster op i nogle jernrør, og så på en eller anden måde fyldt sukkervand i blomsterne, så det så mere naturligt ud. Kolibrierne skifter farve alt efter, hvordan lyset falder på fuglen.

Vi gik nu en tur i regnskoven ud til en flod og tilbage igen. Mødte b.la. en gravehveps, der lavede huller i sandet, så sandet sprøjtede bagud.

Da vi kørte ud mod landevejen sad der en stor grøn leguan og fortærrede et vissent blad. Pludselig løb den væk. Godt de er grøntspisere, for de kan virkelig løbe stærkt.

Da vi kom hjem sad der en grøn basilisk på restaurantens gulv. Den fandt senere et firben i noget grus, som den fortærede. Tilbage på hotellet gik jeg en lille tur og mødte bla. en brøleabe.

Grøn Basilisk

Kort før solnedgang kom disse prægtige Collared Aracari forbi foderpladsen.

Atter slut på en dejlig dag. Om aftenen efter aftensmaden, bestemte vi, de fugle vi havde set, mens flagermus fløj rundt omkring os 🙂

Info Box

Dag 4

Info Box

Dag 6