Dag 9 d. 30/1 Resplendent quetzal og hummingbirds.

Vi var tidligt op om morgenen, fordi Resplendent Quetzal er mest aktiv der. Vi kørte efter guiden op i et område, hvor der bla. var avokadotræer. Allerførst så vi denne Brown Jay:

Derefter kiggede vi efter the resplendent quetzal.

“På mayaernes sprog betyder quetzal halefjer. Hannens hale kan blive meget lang. Halen stikker ofte ud af træet, når den ligger i sin rede. Den lille fugl spiser både kød og planter. Dens livret er avocadoer, insekter og firben. Hannen har et orange næb. Hunnen har et sort næb. Quetzal-fugle danner par for livet. Når en han vil tiltrække en hun, danser han en dans.”

Så små er avokadoerne den spiser 🙂

Vores guide fløjtede efter quetzal uden held i starten. I stedet så vi en han og hun af Orange-bellied Trogan højt oppe i træerne.

Vi gik rundt i området i halvanden time, inden der var bid. Først en hun og så kom hannen med den lange hale. Flot syn da hannen fløj med halen viftende efter sig. Vi hørte også dens kald. Dejlig oplevelse der var værd at vente på.

Vores guide fik fat i ham, der fodrede kolibrier, og hvor vi kørte forgæves i går. Vi fik lov til at komme i 3 timer for en klækkelig betaling. Han ville gerne have givet os en lang fortælling om kolibrier, hvilket vi ikke var så interesseret i. Han ville også gerne have lavet frokost til os, men da vi hørte prisen sagde vi pænt nej tak. Han havde vel hængt 50 store og små kolibri-feeders op, hvilket var lidt ucharmerende. Der kunne han godt have lært af Dave & Daves, hvor de havde sukkervand i blomster. Han havde hængt et soldæmpende gardin over en del af foderpladsen, hvilket var supergodt. Så jeg koncentrerede mig mest om at fotografere der, og helst i den naturlige bevoksning. I løbet af året var der fotograferet 24 forskellige hummingbirds arter ud af de 52, der findes i Costa Rica.

Jeg fik fotograferet (tror jeg) 10 forskellige arter. Han og hun er ikke ens og de ser forskellige ud alt efter, hvordan lyset reflekteres i fjerdragten. Jeg gik mest efter Scintillant Hummingbird, fordi den var ret lille ( 8 cm ) og sød 🙂 Vist den næstmindste hummingbird. Den største jeg fotograferede var Violet Sabrewing på 15 cm.

Der var også sat foder op til andre fugle men det var nu ikke gjort så charmerende, og der var et meget hårdt lys. Så det opgav jeg efter kort tid.

Vi kom hjem om eftermiddagen, hvor en flok Black Vulture fløj rundt hen over hotellet.

Black Vulture

Inden vi skulle spise aftensmad på hotellet, blev der tid til en lille svømmetur i poolen 🙂

Info Box

Dag 8

Info Box

Dag 10