Dag 7 d. 28/1 En dag med udfordringer.

Endnu engang lidt fugle fra foderpladserne ved hotellet inden afrejse. Første og eneste gang jeg fotograferede den flotte Golden-hooded Tanager. En Gray-headed Chachalaca pudsede sine halefjer.

Dagens rute med en lille afstikker ved en fejl!

Jeg fik lov til at sidde på forsædet, og så kunne jeg jo lige så godt tage lidt billeder fra bilen, selvom kvaliteten ikke er god. Desuden var det gråvejr og lidt regn.

Vi skulle køre en længere tur for at komme lidt op i højlandet og kørte faktisk forbi La Paz waterfall igen for at se en restaurant, der fodrede for at tiltrække fugle. Den anden dag var der fuld af kunder, så da var der ikke plads til os, men det var der nu.

Luksus at sidde på en restaurant med udsigt til La Paz Waterfall og farvestrålende fugle, hvor det så oven i købet regnede, så mange af fuglene har vanddråber på fjerdragten.

En af mine ønskefugle på turen var denne meget smukke Emerald Toucanet:

Et andet stort ønske var at se denne også meget smukke Red-headed Barbet. Desværre så vi kun den lidt surt udseende han 🙂

Fed oplevelse. Senere fik vi frokost på en restaurant langs den videre vej, hvor der var tusind forskellige ting samlet sammen i restauranten. Der var ingen vinduer, og vinden var kold, så vi sad i vores regnjakker for at holde varmen 🙂 Maden var fin.

Som sagt sad jeg på forsiden og var dermed co-driver til at fortælle, når der var fartbump og vi skulle dreje. Peter brugte sin mobil som gps, og da vi på et tidspunkt kørte af lidt serpentineragtige veje, sagde den højre og venstre hele tiden.

På et tidspunkt tabte jeg koncentrationen lidt, og vi kom åbenbart forbi en vej, hvor vi skulle have drejet til venstre. GPS’en fandt så en anden vej, men pludselig kørte vi på en stejl grusvej, som vi til sidst ikke turde køre ad længere. Peter holdt ind på en lille vej og så stod vi der. Hvis vi skulle tilbage, skulle vi op af en meget stejl vej.

Lidt sjovt for samtidig kom der et par Turkey Vulture (kalkungribbe) og cirkulerede rundt om nogle træer og ned af vejen. Mon de troede, vi var let føde for dem? 😉 Dem fik jeg lidt billeder af, mens de andre tog sig af køreproblematikken.

Til vores held kom 2 meget venlige unge fyre forbi i en firhjulstrækker og spurgte om de kunne hjælpe os. De kunne bare ikke engelsk. Men med fagter og andet tilbød den ene at køre vores bil op, og det foregik over stok og sten og næmest med to hjul rundt i et sving. Men op kom den. Desværre ingen fotos af det, da jeg stod og holdt mine egne kameraer og Peters, men jeg tror altid, jeg vil huske billedet på nethinden. Vi måtte så gå op til bilen bortset fra dem, der fik en lift i den anden mands bil. Det endte med, at de kørte foran os, indtil de fik os på rette vej. Det fik de da også nogle penge for, hvilket den ene blev meget rørt over. Fed oplevelse trods alt, men…….jeg blev aldrig co-driver mere på denne tur 😉 Det var også ulønnet 🙂

Vi kom endelig frem til vores bestemmelsessted Hotel Palenque Tarrazú i San Marcus, hvor vi holdt lige under en pæl, hvor en Acorn Woodpecker var ved at lave et hul, og på et tidspunkt var den så venlig at spytte træspåner ud. Et træ/busk i nærheden var der flere fugle bl.a. Cinnamon-bellied Saltator, mens solen stod lavt.

Udsigt over hotelområdet:

Om aftenen gik vi en lang tur for at finde noget at spise i byen, og atter her skulle vi vente længe på maden. Lidt træls når man er træt ovenpå de mange indtryk og flotte fugle. Det var faktisk rigtig koldt den aften og kun tæpper på sengen, så jeg gik i seng med tøjet på 🙂 Det var så den koldeste nat, vi oplevede på hele turen.

Info Box

Dag 6

Info Box

Dag 8